Dahiliye (İç Hastalıkları)

Dahiliye (İç Hastalıkları)

Hastalıkların tedavisinde ilk olarak doğru teşhis konulmalıdır. Hekimler doğru teşhis koyabilmek için tıpta uzmanlaşır. Uzmanlaşma ile birlikte hastalıklar daha detaylı araştırılır. Bu araştırmalar neticesinde de hastalıkların nedenleri daha kolay tespit edilir. İnsan sağlığının korunabilmesi için hastalıklara karşı önlem alınması gerekmektedir. Bunun için de kişiler sağlık ve sağlıklı yaşamak hakkında fikir sahibi olmalıdır. İç hastalıkları en sık karşılaşılan hastalıklardandır ve son derece geniş kapsamlıdır. Bu nedenle oldukça önemli hastalıklara başarılı tedavi yöntemleri geliştirir. Bu hastalıkların tedavisi için hastanelerde dahiliye bölümü hizmet vermektedir.

İç Hastalıkları Bölümü Nedir ?

Dahiliye ( iç hastalıkları ) birçok yan dala ayrılmaktadır çünkü iç hastalıkları olarak tanımlanan alan oldukça geniştir. Cerrahi dışı olarak tanımlanan bütün hastalıklar bu bölümde tedavi edilmektedir. Modern tıp da bu bölümüne görevler vermektedir. Hastalıklarda dahiliye bölümü genellikle ilk duraktır. Tahliller ve muayeneler yapılır. Yapılan testler ve muayeneler sonucunda sonuçlandırılabilecek bir hastalık söz konusu ise tedavi edilir. Uzman tedavileri yetersiz kalırsa dahiliyenin alt dallarına yönlendirilir. Bu konuda ki uzmanlaşmalar sayesinde hastalıklar daha kolay tedavi edilir. Dahiliye uzmanının yaptığı yönlendirme bu açıdan son derece önemlidir.

İç Hastalıklarının Yan Dalları Nelerdir ?

İç hastalıkları oldukça geniş bir alandır. Bu nedenle uzmanlaşma açısından birçok yan dala ayrılmıştır. Dahiliye uzmanı hastasını yan dallara yönlendirebilmektedir. İç hastalıklarının yan dalları şunlardır;

  • Alerji, immünoloji: Bağışıklık sistemini inceler. Ana hedafi araştırmalar yaparak hassasiyetleri ortadan kaldırmaktır.
  • Endokrinoloji : İç salgı bezleri ve hormonlar nedeniyle meydana gelen hastalıkları inceler. Bu hastalıklar tedavi edilerek sonuca ulaştırılır.
  • Gastroenteroloji : Sindirim sistemi hastalıkları ile ilgilenmektedir. Bu sorunların tespiti ve tedavisi amaçlanmaktadır.
  • Hematoloji : Kan bilimi olarak bilinen bu bölüm kan kanseri gibi kan ile ilgili sıkıntıların tespiti ve tedavisinde etkilidir.
  • Nefroloji : Böbrek hastalığı ve sağlığı ile ilgilenir. Böbrek sıkıntılarının oluştuğunu anlayan kişiler dahiliyeye başvurur. Dahiliye uzmanı bazı testler ile birlikte hastayı nefrolojiye sevk eder.
  • Romatoloji : Kas iskelet sistemi ile ilgilenir. Romatizmal hastalıklar ve bazı organlardan kaynaklı kemik hastalıkları tespit edilerek tedavi edilir.
  • Geriatri : Yaşlılık dönemi sorunları ile ilgilenir. Yaşlanma ile birlikte ortaya çıkan sorunlar tedavi edilir.
  • Tıbbi onkoloji : Kanser ile ilgilenen bir bölümdür. Kanserin teşhisi, evresi ve tedavisi ile ilgili araştırmalar yapılmaktadır.

İç Hastalıkların Tedavisi

İç hastalıkları özellikle yaşamsal bazı organların zarar görmesi ile birlikte daha da tehlikeli bir hal almaktadır. Bu nedenle tedavi edilmesi ve ihmal edilmemesi son derece önemlidir. İç hastalıklarının tedavi edilebilmesi için ilk olarak teşhis edilmesi gerekmektedir, bu süreç gelişen teknoloji ile birlikte daha kolay olmaktadır.

Ayrıca bu noktada doğru hastaneye ve doktora ulaşabilmek de büyük önem taşır. Ekibimiz sizlere bu hizmeti sunmaktadır.